Career Writing workshops in spring 2018 Netherlands

CAREER WRITING

Vrijdag, 16 maart 2018, 13.00 -17.00 uur

‘Trial’ voor geïnteresseerden tegen een geringe

‘onkostenvergoeding’ van € 50, —

Taal: Nederlands

Locatie: Kronenberg & collega’s, Eindstraat 21, Venray

Beschrijving:

Het oude idee over loopbaanbegeleiding is dat we onze talenten moeten matchen aan bestaand werk. Maar door de onzekerheid en complexiteit van de arbeidsmarkt — en de behoefte aan betekenisvol werken en leven — is dit idee achterhaald. In deze cursus krijgt men de kans om via creatief en expressief schrijven een ‘warm innerlijk kompas’ te ontwikkelen en de vraag te beantwoorden: waar wil ik naar toe en wat houdt me tegen? De ‘career-writing’ methode is wetenschappelijk onderzocht en heeft een duidelijke theoretische basis (zie artikelen op deze site die verkrijgbaar zijn op verzoek). Het is ook een leuke en verrijkende methode – men geniet en gaat diep. Al schrijvende gaat men van een ‘eerste’ (saai, pijnlijk, verward, of vastgelopen) tot een ‘tweede’ (energiegevend) verhaal.

WRITING THE SELF: expressief en creatief schrijven – online

SCHRIJVEN, vooral als dit creatief en expressief is, helpt om op een passende en persoonlijke wijze vorm te geven aan dat wat er in je leeft in de diepere lagen van jezelf maar het is ook gezondheidbevorderendHet schrijven is een bron van plezier, verbinding en voldoening. Zoals aangetoond in meer dan 100 studies is expressief schrijven niet alleen goed voor het persoonlijk welbevinden en de verwerking van negatieve ervaringen maar ook goed voor de fysieke gezondheid tot aan het functioneren van het immuunsysteem toe. Een opleiding in expressief en creatief schrijven wordt aangeboden door Reinekke Lengelle, die op dit onderwerp is gepromoveerd en 20 jaar praktische ervaring heeft om met behulp van schrijfmethoden om het dialogische zelf te stimuleren en verder te ontwikkelen. Deze cursus is ook geschikt voor mensen die schrijfprojecten beogen en merken dat ze beter op gang willen komen. Schrijven als een leerproces is ook het fundament van schrijven richting product.   

Dit is een on-line cursus van 8 weken in een makkelijk te gebruiken programma “Moodle”.

De cursus begint op 5 maart 2018.

De voertaal is Nederlands en/of Engels.  

8 weken

Kosten: €500 per persoon

Deze cursus wordt via de Dialogical Self Academy geven. Voor meer informatie: http://www.dialogical-self.nl/index.php/opleidingen

MET ANDERE WOORDEN (voor medewerkers van de Haagse Hogeschool)

Beschrijving: 

Deze cursus is voor HHS medewerkers die willen weten hoe ze creatief en expressief schrijven kunnen inzetten voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten en die zelf eerst op een diepgaande manier kennis gaan maken met de “career writing” methode. Identiteitsverandering is het leren vertellen van een nieuw verhaal over jezelf, waarbij de woorden moeten kloppen op gevoelsniveau. Creatief schrijven biedt een mogelijkheid om uit een geconditioneerd verhaal (het ‘eerste verhaal’) te komen en naar een ‘tweede verhaal’ te gaan. Schrijven op een dialogische en narratieve manier is een weg om het tweede verhaal te creëren. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de methode bijdraagt aan identiteitsontwikkeling (artikelen op aanvraag verkrijgbaar).

Taal: Nederlands

8 en 9 maart 2018, twee volle dagen, 9:30-16:00

Locatie: Haagse Hogeschool (locatie bij het secretariaat verkrijgbaar wanneer u zich inschrijft)

Email via deze site naar Reinekke die je door zal verwijzen naar het Lectoraat Duurzame Talentontwikkeling

CAREER WRITING (voor medewerkers van de Haagse Hogeschool)

Description: This is the advanced course for HHS employees who are looking to work with the Career Writing method. Please get in touch for more information and to register. This course includes the Composition Work of Dr. Agnieszka Konopka who is a guest instructor for a half day of this two-day course.

Language: English (with Dutch translation as needed)

19 and 20 March 2018, two full days, 9:30-16:00

Location: Haagse Hogeschool (Once you register you will be given information on the location)

Email Reinekke via the website and she’ll put you in touch with “Lectoraat Duurzame Talentontwikkeling” where you can register.